Dromen parkeerwachters van fout geparkeerde schapen?

Tons-of-Parking-Tickets-2-1024x548

Als je over moreel kompas noch uitgesproken talent beschikt, word dan parkeerwachter.

Je kijkt niet of auto’s juist staan, je zoekt fouten. En bestraft ze. Eén minuut is er eentje teveel en wat kan je vernuftig kloklezen. Toch iets, wat je hebt overgehouden van de basisschool. Met je almachtig machientje in de hand, groet je vriendelijk iemand die net is uitgestapt en haastend een gebouw binnenloopt. Dan besluip je zijn wagen en schrijf je een welverdiende boete uit aan iemand die beter had moeten weten. Iemand die zeker veertig euro kan missen, want dat is een minuut te veel op jouw grondgebied wel waard, zo beslis je.

Zorg ervoor dat betaalautomaten op tijd en stond niet werken. Dat dwingt de autobestuurder tot het handelen naar eer en geweten en het zoeken naar een andere automaat. Die heeft niks beters te doen. Zelfs zonder paraplu in België.

Zorg er ook voor dat de bestuurder zo weinig mogelijk met sms kan betalen en vooral niet met bancontact. Hoogstens met proton, een onmisbare service die iedereen elke dag gebruikt.

Niet te zuinig zijn met je voddenpapiertjes: onthoud dat je elke dag een bepaald aantal boetes moet uitschrijven, want dat is helemaal rechtmatig en helemaal niet een systeem om spijkers op laag water te zoeken. Beslis zelf maar dat dit aantal mensen elke dag in fout gaat. Nog voor je de straat opgaat, waar je thuis hoort.

Ze zeggen dat het een goeie zaak is, dat automobilisten worden bestraft, want dat ontmoedigt hen, wat goed is voor het milieu. Toch fijn dat je daar dan een centje uit kan slaan.

Zeg het eens.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s